Министрите на вътрешните работи и на отбраната посетиха днес българо-турската граница в

...
Министрите на вътрешните работи и на отбраната посетиха днес българо-турската граница в
Коментари Харесай

Очакват се кадрови промени в Гранична полиция заради трафика на мигранти

Министрите на вътрешните работи и на отбраната посетиха днес българо-турската граница в региона на Елхово. Иван Демерджиев и Димитър Стоянов ще обходят и част от оградата.

" Текат вътрешни инспекции. Събрали сме данни и от ДАНС, и от нашата Вътрешна сигурност, и от всички служби за случаи, в които имаме подозрения да са забъркани наши служители на реда. Ще бъдат подхванати ограничения безусловно в идващите дни. Ще има рокади, ще има и лица, във връзка с които ще се подхващат наказателни производства ”, сподели още вътрешният министър и вицепремиер. " На друго равнище са инспекциите - до към междинен състав управителен. Основно в районните дирекции по места ", добави той.

След последните случаи на нелегално прекосяване на границата от бежанци, от военното ведомство изпратиха над 300 чиновници, както и техника на границата с Турция. Към защитата са включени безпилотни летателни апарати и дронове. Димитър Стоянов обясни, че командированите военни по границата са от цялата страна. 

" Ако преди натискът беше 1000 души, върнати дневно, за последното денонощие те са към 500 ”, разгласи Демерджиев. По думите му по-сериозна интервенция от Турция би ни помогнала. Южната ни съседка обаче отделяла голям запас да охранява границите си с Афганистан. " Нашата цел е да върнем огромна част от тези сили по нашата граница ”, разгласи вътрешният министър.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР